José Debets

ruim 30 Jaar Praktijk
Sinds 1988 werk ik als voetreflexzonetherapeut en heb ik een eigen praktijk in Amsterdam. Ik heb mij gespecialiseerd in de zenuwreflexologie.

Jose Debets DSC7272

Betrokkenheid bij de gezondheid en het geluk van mensen, inclusief mijzelf, zie ik als een rode draad in mijn leven. Jarenlange migraineklachten brachten mij op het pad van de natuurlijke behandelwijzen en met name de voetreflexzonetherapie. Dat pad bewandel ik nog steeds, nu als behandelaar; de migraine heb ik lang geleden achter me gelaten.

Fysieke gezondheidsklachten zijn meestal de aanleiding om naar de praktijk te komen. Uw fysieke welzijn wordt ook beïnvloed door gedachten, gevoelens en uw sociale omgeving. Ik werk vanuit deze holistische visie en kijk samen met u wat er nodig is om een betere energiedoorstroming te krijgen. Gezamenlijk werken we eraan om het eigen herstelvermogen weer op gang te brengen of te versterken.
Soms verdwijnen klachten door de behandelingen helemaal, soms is verlichting al een grote stap in de goede richting.
Al vele jaren geef ik ook cursussen voetreflexzonebehandeling en verzorg ik workshops en lezingen.
Vanaf 1999 ben ik verbonden geweest aan de HAN, de Haagse Akademie voor Natuurgeneeskunde in Den Haag (in 2014 is de opleiding gestopt), een aantal jaren als docent voetreflexzonetherapie en daarna gaf ik de lessen rugreflexzonetherapie. Ook was  ik een aantal jaren docent voetreflexzonetherapie aan de opleiding Natuurgeneeskunde in de Verloskundige Praktijk in Utrecht.

nr KvK 34364498

Relevante scholing (chronologisch):
Voetreflexmassage (Henk Goossens)
Natuurgeneeskunde (Henk Goossens)
Holos Academie, opleiding voor integrale massagetherapie (diploma 1990)
Reiki I en II
Voetreflexologie (Dwight Byers, 1992)
Reflexology & meridiantherapy (Inge Dougans)
Didactische aantekening HBO (VU Amsterdam)
Aromatherapie (José Zwaneveld)
Zwangerschap en reflexologie (Marjo de Vos)
Zenuwreflexologie basisopleiding, graad 1, 2 en 3 (MNT-NR International, Nico Pauly, ‘02- ‘05,) daarna jaarlijks upgrades o.a. bekkeninstabiliteit; de pijnlijke schouder; centraal zenuwstelsel, organen en emoties; stress en het immuunsysteem; drie kiembladen-hersenzones-organen; viscerale neuroreflectoire therapie
Reflexology Lymph Drainage (Sally Kay, 2017)
Oncoreflex (Total Health, 2017)

Kwaliteit

Ik ben als voetreflexzonetherapeut aangesloten bij:

VNRT, Vereniging van Nederlandse Reflexzonetherapeuten www.vnrt.nl. De vereniging voert een kwaliteitsbeleid met jaarlijkse bijscholingen en heeft een klachtenregeling.

RBCZ, Stichting HBO-Register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg, www.rbcz.nu

SCAG, Geschillencommissie Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen, www.scag.nl. Door inschrijving bij SCAG voldoet de praktijk aan de Wkkgz, de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Meer informatie over klachtenprocedures is te vinden op de website van de VNRT www.vnrt.nl

TCZ, Tuchtrecht Complementaire Zorg, www.tcz.nu

Voor de zenuwreflexologie ben ik aangesloten bij MNT-NR International, www.mnt-nr.com