Ervaringen

Ineke Wüst: Vanaf ongeveer mijn 35e (nu 56) heb ik regelmatig last gehad van migraine, de laatste 1 1/2 jaar maandelijks. Ik gebruikte Immigran om de pijndagen door te komen en dragelijk te maken. Ik besloot om naar een neuroloog te gaan om te kijken of deze iets voor mij kon betekenen. Dat kon hij: in de vorm van pillen. Alleen nam ik bij thuiskomst en enig nadenken het besluit om de pillen niet te gaan slikken. Ik zou er 2 per dag moeten innemen en de werking was vooral preventief. Ik twijfelde eraan of ik dan toch niet liever door zou gaan met Immigran als ik weer migraine zou krijgen.
Ik ging ook naar een alternatieve oplossing kijken en las over voetreflexzone therapie.
Ik maakte een afspraak met José Debets en begon een nieuw traject om te proberen van mijn migraine af te komen.
Ik ben inmiddels een keer of 8 geweest en ik moet zeggen het is een fantastische ervaring. De behandelruimte van José ervaar ik als heel prettig en behagelijk. Haar werkwijze is aandachtig en geconcentreerd. Het lijkt een klein wondertje maar sinds de dag dat ik besloten heb om de pillen van de neuroloog niet te slikken en de eerste afspraak maakte met José heb ik nog geen migraine gekregen. Voor mij is de behandeling dus zeer geslaagd! Ik begon half november en nu is het eind maart. Natuurlijk is het niet uitgesloten dat ik nog wel eens migraine kan krijgen maar ik heb het nu al maanden niet gehad en dat ervaar ik al als zeer positief.
april 2013   —————————————————————————————————————————–

Moeder en dochter 3 jaar: In 2008 kwam ik bij José Debets met obstipatieklachten tijdens de zwangerschap. Ik wilde geen laxeermiddelen gebruiken. Verder was ik altijd redelijk gespannen. De werking van José’s behandeling was vrijwel direct voelbaar. Mijn darmen gingen tijdens de behandeling borrelen en ik werd er heel ontspannen van. Ik had het idee dat mijn lichaam veel gifstoffen had opgeslagen die nu werden afgevoerd.
Na een behandeling voel ik me meer in balans en zit ik niet meer “in mijn hoofd”. Ik ga nu 5 jaar regelmatig naar José en merk ook dat mijn huid mooier/zuiverder is geworden. Voorheen had ik veel last van puistjes en onzuiverheden maar nu heb ik die zelden meer.

Toen mijn dochter van 3 jaar ook obstipatie had en laxeermiddelen kreeg voorgeschreven door de huisarts ben ik ook met haar naar José gegaan. Haar stoelgang functioneert nu weer prima dankzij José ’s behandelingen.
april 2013  —————————————————————————————————————————-

Marianne: Ik heb José leren kennen toen ik een jaar of 25 was. Ik volgde een cursus massage bij haar, samen met mijn zus. Heel leuk. Ik kwam in aanraking met voetreflextherapie toen ik in het ziekenhuis lag na de bevalling van mijn 1e kind. Ik kon na een complexe bevalling niet meer plassen en had 2 ½ week een catheter. Een voetreflexzone therapeut heeft mijn voeten behandeld en daarna was het blaasprobleem opgelost. Ik was toen 30 jaar. Nu 17 jaar later had ik weer blaasproblemen, nu een overactieve blaas, dus te vaak naar de wc. Van de huisarts kreeg ik pillen die hielpen, maar die slik ik liever niet mijn leven lang. Ik ben naar José gegaan die mij zenuwreflexbehandelingen gaf i.v.m. mijn overactieve blaas. Ze heeft mij een aantal keren behandeld, ongeveer 10 keer, en de klachten namen fors af. José dacht aan een relatie met een blokkade in mijn rug, die spanning doorgaf aan de blaas. Wat de oorzaak ook geweest mocht zijn, het heeft geholpen en dat was fijn.

——————————————————————————————————————————————

Heleen, 51 jaar: Bij José kom ik al zo’n 6 jaar. Heb eerst andere voetreflexmassage geprobeerd, maar dat haalde het allemaal niet bij de behandelingen die José geeft. Ze weet precies de juiste plekken aan te raken, op het juiste moment, en op een heel subtiele maar wel effectieve manier. Of ik nu stress heb, moe ben of gewoon lekker bezig: na afloop ga ik naar buiten met een heerlijk gevoel dat niet zomaar weggaat. Massage van je voeten vind ik ook veel verder gaan dan een rug-, nek- of schoudermassage. Het niveau waarop je ontspant ligt veel dieper in je geest. José voelt dat aan als geen ander. Denk dat ik nog heel lang bij haar blijf terugkomen, zo eens in de drie, vier weken.

—————————————————————–